lördag 11 augusti 2007

Dagen efter

Så var man hemma ifrån kongress. Det blir alltid en massa känslor som kommer när man kommer tillbaka till vardagen. Gjorde jag rätt? Borde jag ha sagt något? Hur kan folk tycka så?
Jag vill börja med att säga hur stolt jag är över delegationen ifrån Södra Älvsborg. Alltid närvarande, tog initiativ och var lojala. Vi hade det tufft men vi kan gå raka i ryggen med vår distriktsfana i handen.

Vi vann slaget om friskolan. Vi lyckades behålla den kritiska synen på friskolan. Det finns starka viljor i SSU som vill släppa de vidriga friskolorna fria att fortsätta äta upp resurser från välfärden.

Vi vann slaget om ekonomisk demokrati. SSU har nu en analys av ekonomin som gör att man kan kalla sig socialist. Det är en analyserande text som konkretiserar problemen med det ekonomiska systemet vi har idag, kapitalismen.

Vi vann slaget om vapenexporten. För att kunna kalla sig en rörelse för fred måste man i konsekvens vara emot vapenexport. Vapen skapar inte fred. Vapen skapar misär.

Det finns dock saker som gör att jag funderar på om detta är rätt rörelse för mig.

Vi förlorade slaget mot porren. Trots att vi vann striden i talarstolen med skarpa och ideologiska argument förlorade vi slaget mot porren. Luddiga argument och liberala åsikter har gjort så att den feministiska kampen har tagit flera steg bakåt.

Vi förlorade slaget om djurrätten. Kongressen slog fast att det är tillåtet att orsaka ett visst lidande mot djuren så länge som det inte är det värsta lidandet. Lidande är lidande oberoende vilket ord som du sätter framför.


Det kommer säkert att komma mer tankar men just nu försöker kroppen och hjärnan återhämta sig efter elva timmars sömn på fyra dagar.

2 kommentarer:

Pravda daily sa...

Alltså ibland vinner man och ibland inte. Bara öfr att man inte vinner alla frågor är det kanske inte berättigat att ifrgåasätta om rörelsen är den rätta. Angående djurskyddet så blev texten oerhört mycket mer progressiv än tidigare, ska bli intressant att se resultatet.

Bra kämpat under kongressen

Anonym sa...

Vi får komma tillbaka nästa år ännu bättre förberedda.